Strada prezentului

marți, 2 noiembrie 2010
Zi ..
Zi frumoasa de toamna)
Eu .. configuratie umana .. 10 metri deasupra cerului.
Temperetatura maxima 17 °C
Probabilitatea de ploaie 0%
Rasaritul soarelui 6:57
Directia vantului : parul tau usor ondulat.

Pasesc usor pe strada B si ma impiedic de prezent

Pe strada X,un batran sta pe trotuarul rece ascultand zgomotul orasului vechi si cersind o bucata de paine.Buzele-i sunt vinete si uscate,iar privirile reci si umede.O carpa ii acopera bratele de ceara si niste bocanci prafuiti ii adapostesc talpile batatorite de pietrisul drumului de tara.

Pe strada Y,un macelar gras,cu sortul curat si parul bine aranjat,isi face publicitate.Cativa oameni isi opresc privirea la carnea vanata a unui iepuras ce si-a gasit sfarsitul in macelaria curata si abia deschisa.

Pe strada Z,o mana de pusti galagiosi de 5-6 ani alearga dupa mingea rotunda ce se rostogoleste usor pe pamantul acoperit de frunze.O lovitura mai puternica ii da aripi mingii si aceasta se saruta cu geamul vecinii de la etajul 2.

Pe strada "A",doi tineri melancolici,se plimba printe frunzele ruginii si asculta glasul ragusit al vantului.Se imbratiseaza,se saruta,isi soptesc cuvinte dulci,viseaza la viitor.Cerul ii adaposteste,frunzele ii incalzesc,pamantul ii sprijina.

Ma vreau pe strada copilariei mele,ma vreau copila cu funda rosie in varful capului,ma vreau in curtea atat de familiara a trecutului.

Si pentru final o melodie care sper sa placa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu